• De Ontdekking
  • De Ontdekking
  • De Ontdekking
  • De Ontdekking
  • De Ontdekking
  • De Ontdekking
1 2 3 4 5 6

Onze school en omgeving

OBS De Zevensprong staat midden in het dorp Rijsenhout. De school bestaat al ruim 150 jaar. Ons gebouw bestaat uit acht leslokalen, een speellokaal voor de kleuters en een ruimte voor de voor en naschoolse opvang de 7klapper.

De lokalen zijn geformeerd rondom een ruime lichte hal waar ook de bibliotheek, het podium en een computerafdeling te vinden zijn. Daarnaast hebben wij een aantal ruimtes waar de kinderen en leerkrachten in kleine groepjes kunnen werken.

Op het podium in de hal houden wij een aantal keer per jaar Open Podium. Twee groepen van de school verzorgen om de beurt een voorstelling voor de hele school. Dit kan van alles zijn; een lied, een toneelstukje, een muzikaal optreden, een  acrobatische act enzovoort. Alle kinderen van de school komen kijken!

Alle groepen hebben een vitrine waarin zij werk presenteren waarmee ze in de klas bezig zijn. Dat kan gaan van beeldende kunst tot verzamelingen rond een geschiedenisthema.

De leerkrachten hebben een eigen ruimte en achter de administratie vindt u het directiekantoor.

De 7Klapper is. Wij verzorgen daar opvang van 7.30 uur tot 18.30 uur. Ook in de vakanties is de BSO geopend.

Achter de school ligt een groot schoolplein. Aan het schoolplein ligt een voetbalveld van kunstgras (een zogenaamd Johan Cruiff veld) en een groot grasveld waar de kinderen (vanaf groep 5) kunnen spelen tijdens de overblijf of tijdens de pauze.